Advertisement Advertisement

İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali başlıyor

24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali‘nin bu yılki odak konusu çağdaş İtalyan edebiyatı.

Ferzan Özpetek, Mario Mazzanti, Alessia Gazzola, Fioly Bocca, Ilaria Tuti ve Fiammetta Biancatelli’nin katılımıyla bu yıl İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali’nde İtalya Özel Programı düzenleniyor.

Alanında uzman çevirmen, yazar ve edebiyat ajanlarının moderatörlüğünde yapılacak etkinliklerin tamamını İtalyanca’dan çevirecek olan isimse Nur Öztürk olacak.

Etkinliklerin tamamı hem Zoom uygulaması hem de İtalyan Kültür Merkezi ve İTEF sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanacak.

FERZAN ÖZPETEK İLE AÇILIŞ

“Cahil Periler”, “Karşı Pencere” gibi pek çok ödüllü filmin yönetmen ve senaristi, “İstanbul Kırmızısı” , “Sen Benim Hayatımsın” ve  son romanı “Bir Nefes Gibi” romanların yazarı Ferzan Özpetek, 24 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.00’de etkinliğin açılışını yapacak. Nazlı Birgen’le bir araya gelecek olan Özpetek, hem İtalya’da hem de Türkiye’de çok satanlar listesinde ilk sıralara yerleşen son romanı ile ilgi konuşacak.

25 Ağustos Salı akşamı saat 20.00’de polisiye yazarı Mario Mazzanti, Kalem Ajans’ın kurucusu, edebiyat ajanı Nermin Mollaoğlu’yla polisiye edebiyatın dünü, bugünü ve yarınını tartışacak.

26 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.00’de “Kırmızı Mektuplar” kitabının yazarı Fioly Bocca, Kalem Ajans’ta kurgu kitapları temsil eden edebiyat ajanı Kardelen Genç’le bir sohbet gerçekleştirecek.

27 Ağustos Perşembe akşamı 19.00’da, yazar Ilaria Tuti Türkiye’deki okurlarına bir video paylaşacak. Saat 20.00’de ise “Çırak”, “Prensesin Kemikleri” ve “Sonsuza Dek Saklanmayacak Bir Sır” adlı polisiye kitapların yazarı Alessia Gazzola, yazar, çevirmen ve edebiyat eleştirmeni Fuat Sevimay ile bir araya gelecek.

28 Ağustos Cuma akşamı saat 20.00’de, Walkabout Literary Agency’nin kurucularından olan, edebiyat ajanı Fiammetta Biancatelli ile Nermin Mollaoğlu İtalyan edebiyatı, pandeminin yayıncılığa etkisi ve edebiyat ajanlığını konuşacak.

YORUM YAP

You don't have permission to register
Follow us on Social Media