KOSTÜM TASARIMCISI NALÂN ALAYLI’NIN SERGİSİ “COŞKUN TANRININ ÇOCUKLARI”


35 yıldan uzun bir zamandır Devlet Tiyatroları’nda kostüm tasarımcılığı yaparak 150’den fazla oyuna emek veren Nalân Alaylı, Coşkun Tanrının Çocukları adlı sergisiyle 26. İstanbul Tiyatro Festivali katılımcılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde 12-20 Kasım süresince her gün 10.00-22.00 sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, 2019 yılındaki ilk kişisel sergisi olan Oyunlardan Portreler’in devamı niteliğindeki son sergisinde, ürettiği yeni portre ve eskizleri paylaşıyor. Alaylı, sahnede hayat bulan karakterlere kostüm tasarlarken, kalemler, renkler, boyalar ile yıllardır sayısız yüz ve duyguları eserlerine yansıtıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Kostüm Tasarımcısı Nalan Alaylı ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu yılki küratörü, yönetmen Işıl Kasapoğlu, sergide.

Her oyunda, oyuncu kişisinden rol kişisine giden bir yolculuğa çıkıyor. Yıllar içerisinde deneyimlerinden ilhamla birçok hikâye ve karakter biriktiren Alaylı, kendi tabiriyle “Dionysos’un ışığında” acı, neşe, keder, öfke, umut ve aşk gibi en coşkun duyguları çizdiği tuvalinde farklı suretlere hayat veriyor.


NALÂN ALAYLI

1983 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı, Sahne Tasarımı bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda kostüm tasarımcısı olarak çalışan ve 2015 yılından beri portre çalışmalarına devam eden Nalan Alaylı, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen Yol ile 2022 Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde En İyi Kostüm Tasarımı’na layık görülmüştür. Sanatçının kostümlerini tasalardığı oyunlar arasında; Bir Garip Orhan Veli, Ölüleri Gömün, Fehim Paşa Konağı, Eğer Bu Bir Film Olsaydı…, Güneş Batarken Bile Büyük, Elektra, Sevgili Hayat, Hırçın Kız, İyi Şanslar, Dört Mevsim, İki Kişilik Hırgür, Günün Çorbası, Amadeus ve Duvar bulunmaktadır.

YORUM YAP

You don't have permission to register
Follow us on Social Media