KADIN YAZARLARIN SESİ DAHA DA GÜÇLENİYOR: 22 KADIN 22 ÖYKÜ
Geçen yıl 21 Kadın 21 Öykü mottosuyla başlayan yeni kadın edebiyat geleneği, bu yıl da 22 Kadın 22 Öykü olarak devam ediyor. Heyecan verici projenin fikir annesi olan Funda Ergenekon yıllarca sürecek bir geleneğin ikinci yılında, 22 Kadın 22 Öykü kitabının editörlüğünü de üstleniyor. Projenin temel fikri 2021, 2022, 2023 ve devam eden yıllarda sayıları yıllarla artacak kadın öykü yazarını aynı kitapta buluşturmak.
Sayılar arttıkça kadın yazarların sesi daha da güçlenecek. Öyküler biriktikçe edebiyatta kadının adı daha fazla duyulacak. Geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek başlayan proje, edebiyat geleneklerinde eril ezberleri de bozuyor. Kadınların öykülerinin unutulmaz seslerini duymak ve edebiyatta kadın sesini desteklemek için yeni çıkacak kitabı okuyabilirsiniz.
Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yılın sayısına göre artan kadın öyküleri, bir kitapta buluşuyor. Artshop Yayıncılık tarafından basılan bu kitap aynı zamanda modern öykücülüğün de arşivini tutacak bir çalışma. Kadınlar için kayda değer bir 8 Mart armağanı olan bu gelenekle, nesilden nesile aktarılacak bir dayanışma başlamış bulunuyor. İsimler ve öyküler her yıl değişiyor ve dayanışma yıllara meydan okuyacak bir zaman kırılmasını tetikliyor.
Kitapta öyküleri ile Aybüke Çolakoğlu, Aysun Eliş, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yıldırım Yelkenbiçer, Burçin Kaya, Cemile Kurtaş, Çilem Bila, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra Sungun, Ferah Aladağ, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, İlkay Genç, Mehtap Alpak, Meltem Akhan, Meyrem Karadeniz, Nesrin Ata, Neşe Cengiz, Özlem Barlok ve Yasemin Aslıhan Babalık yer alıyor.
Kitabın kapak tasarımında yer alan yağlı boya resim ise ressam Hülya Boyacı fırçasından çıktı.