Advertisement Advertisement

Sabahat Akkiraz bu hafta Babylon’da


Babylon’da 31 Ocak Perşembe Kökler ve Filizler serisi kapsamında Sabahat Akkiraz ve Melike Şahin, 1 Şubat Cuma Radyo Eksen Partisi ve 2 Şubat Cumartesi günü Y2K Millennium Party bulunuyor.

Popüler Türkçe müzik tarihinin anıt isimleri ile yeni kuşağın gelecek vadeden sanatçılarını aynı sahnede buluşturan “Kökler ve Filizler” serisinin ikinci gecesinde Sabahat Akkiraz ve Melike Şahin31 Ocak Perşembe günü Babylon sahnesinde!

Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcularından Sabahat Akkiraz, bu sene müzik hayatının 49. senesini kutluyor. Müzik kariyerine 28 albüm sığdıran Sabahat Akkiraz; elektronik müzik gruplarında, caz orkestralarına, Berlin Filarmoni’den Chanson şarkıcılara kadar farklı tarzları birleştirdiği müziğiyle dünyayı türkülerle buluşturmaya devam ediyor. Toplumun farklı siyasi, sosyal ve inançsal kimliklerini bir araya getiren Akkiraz, bir süredir canlı performanslar konusunda da daima yeni arayışlar içerisinde. Mercan Dede’den Erkan Oğur’a; Arif Sağ, Musa Eroğlu, Erdal Erzincan’dan Candan Erçetin ve Leman Sam’a; Aylin Aslım’dan Thomas Quasthoff’a; Jaspering de Jong’dan Grand Union Orchestra’ya pek çok farklı isimle sahnesini paylaşan Akkiraz, her zaman yeni müziğin ve paylaşımların peşinde.

Müzik kariyerine öğrenciliği boyunca dahil olduğu müzik korosuyla başlayan Melike Şahin 2011 senesinde BaBa ZuLa ile yollarının kesişmesiyle ilk konserini Berlin’de verdi. 2017 senesine kadar BaBa ZuLa ile Meksika, Hindistan, Avusturalya, Türkiye ve Avrupa’nın birçok şehrinde 250’nin üzerinde konser verdi. 2017 Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Tony Gatlif filmi “Djam” için 3 şarkı seslendirdi. Geçtiğimiz sene “Deli Kan”, “Sevmek Suçsa Suçluyum” ve “Tutuşmuş Beraber” teklilerini Sony Music etiketiyle yayımlayan Melike Şahin, çıkış albümü “Merhem” için çalışmalarını sürdürüyor.

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri 1 Şubat Cuma gecesi Radyo Eksen Partisi için setin başına geçiyor. Radyo Eksen DJ’leri indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutmayı garanti ediyor.

Oldies But Goldies’e yıllardır ev sahipliği yapan Babylon, müzikseverleri 2 Şubat Cumartesigecesi Y2K Millennium Party ile Babylon’da 2000’lere zamanda yolculuğa çıkacak.

You don't have permission to register
Follow us on Social Media